Mama op vakantie!

Wow! Wat een topweekend, heerlijk relaxed en wat een energie!

Het is alweer een paar weken geleden dat tien Mama’s een welverdiende minivakantie hebben gehad met prachtig weer, in een bosrijke omgeving en een heerlijke kamer. Just so lucky! En zo zag het weekend eruit…

Nieuwsgierig naar de ervaringen van de Mama’s? Lees ook de reviews op de site.

Na aankomst in hotel Bergse Bossen trappen we het weekend af met een feestelijk drankje en wordt er al volop gekletst en gelachen. Sommige meiden zijn samen gekomen met een schoonzus of vriendin. Anderen zijn lekker alleen op ‘Break’. De diversiteit is groot. Er zijn moeders met een, twee of drie kinderen, werkende moeders en thuisblijfmoeders, getrouwd, gescheiden en moeders in samengestelde gezinnen. Twee ladies zijn (weer) zwanger. Er is zeker geen gebrek aan gespreksstof ; ).

Tijd voor de eerste workshop Geluk en Balans, waarin we stilstaan bij wat geluk en balans is om vervolgens de oefeningen te gaan maken. Waar sta ik in mijn leven nu? Waar wil ik naartoe en hoe ziet dat eruit, hoe voelt dat? Het idee van de workshop is dat je na het weekend niet alleen relaxed naar huis gaat, maar ook met nieuwe energie en een goed plan. Bijvoorbeeld om die leuke hobby eindelijk op te pakken, je relatie weer te laten sprankelen of die paar kilo er nu toch echt af te krijgen. Na een heerlijk diner (inclusief bij MamaBreak Luxe Weekend) onder het genot van een wijntje bij de haard hele fijne gesprekken gevoerd. En dan tijd voor het allerbeste gedeelte voor de moeder: Een hele nacht doorslapen!

‘s Ochtends genieten we in alle rust van het ontbijtbuffet inclusief gebakken eitjes, warme broodjes en genoeg koffie. Het tweede gedeelte van de workshop starten we met het formuleren van een doel, met bijbehorend plan en verfrissende ideeën om dit doel ook echt uit te voeren. Het is zo belangrijk om te doen waar jij gelukkig van wordt en het beste uit jezelf te halen. Daarna is iedereen zijn eigen weg gegaan. Een paar meiden zijn gaan shoppen in Utrecht, Amersfoort en Driebergen. Ik ben met Christel gaan fietsen. Lekker actief in de natuur ‘uitwaaien’.  De sauna als extra verwenmoment behoort natuurlijk ook tot de opties. ‘s Avonds gesmuld van een authentieke kaasfondue en salade in Klein Zwitserland, het restaurant direct naast het hotel. Met een speciale MamaBreak-taart hebben we het eerste officiële MamaBreak Weekend gevierd. Superleuk en heel gezellig!

Lekker uitslapen op zondag en na een rustig ontbijtje was het dan tijd om naar huis te gaan. Laura en ik hebben nog genoten van een welverdiende massage. Sommige meiden konden niet wachten om hun kids weer te zien en anderen vertoonden uitstelgedrag ; ). Zij zijn ook de zondag nog lekker gaan lunchen en wandelen in het bos. Zo lang mogelijk genieten van tijd voor jezelf en opladen voor de drukke week die snel weer begint. Al met al een zeer geslaagd weekend en DE oplossing voor drukke Mama’s om bij te tanken en uit te rusten, zonder partner en zonder kids. Even geen Mama zijn, maar gewoon jezelf!

Ook zin in een MamaBreak? Bekijk hier wanneer de volgende MamaBreaks gepland staan en reserveer alvast tijd voor jezelf in 2017!  Ook kun je de positieve reviews lezen van de Mama’s die de eerste MamaBreak hebben ervaren.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van de Papa’s, die thuis zijn gebleven met de kids? Dit lees je volgende keer. Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven!

Waardeer dit blogbericht: